Oponki z ciasta francuskiego
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1467
Składniki:
- 600 g mrożonego ciasta francuskiego
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić i rozłożyć na stolnicy. Wyciąć w nim większe otwory kubkiem i mniejsze kieliszkiem. Powstałe krążki ciasta włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju z mielonym cynamonem w rondlu i smażyć je z obu stron na rumiany kolor. Po usmażeniu wyciągnąć z oleju łyżką cedzakową i obficie posypać cukrem pudrem .
Komentarze (1)
Fajne. Proste, szybkie i dobre.