Oponki z ciasta francuskiego

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 195
Oponki z ciasta francuskiego
fot. NatashaBreen (elements.envato.com)

Składniki:

  • 600 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • olej słonecznikowy do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić i rozłożyć na stolnicy. Wyciąć w nim większe otwory kubkiem i mniejsze kieliszkiem. Powstałe krążki ciasta włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju z mielonym cynamonem w rondlu i smażyć je z obu stron na rumiany kolor. Po usmażeniu wyciągnąć z oleju łyżką cedzakową i obficie posypać cukrem pudrem .

Komentarze (1)

Fajne. Proste, szybkie i dobre.

Podobne przepisy

Więcej przepisów