Amsterdamska zupa mleczna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2079

Składniki:

  • 1 l mleka
  • 1 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 żółtka
  • 1 szklanka rosołu
  • 8 dag tartego sera żóltego
  • pokrojona natka pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować z masłem, wlać mieszając mleko z mąką. Żółtka rozetrzeć, połączyć z rosołem i dodać do mleka. Przyprawić do smaku. Na końcu wsypać utarty ser lub natkę pietruszki.

Autor: oliwka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów