Zupa krewetkowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4298
Składniki:
- 6 mrożonych krewetek
- 400 ml bulionu warzywnego z kostki
- 2 łyżeczki białego wina wytrawnego
- 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
- 2 cm tartego imbiru
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- natka kolendry
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i zalać gotującym się bulionem warzywnym. Gotować około 1,5 minuty. Po tym czasie dodać do tego wino wymieszane z mąka kukurydzianą, przecierem pomidorowym, imbirem i gotować przez kolejne 1,5 minuty. Następnie doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać ściągnąć z ognia i przelać do szklanych pucharków. Całość posypać drobno pokrojoną kolendrą.
Komentarze (0)