Zupa pieczarkowo-krewetkowa
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2694
Składniki:
- 600 ml bulionu warzywnego z kostki
- 30 g pieczarek
- 30 g mrożonych krewetek
- 2 dymki
- 1,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki chili
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Krewetki umyć, rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Pieczarki oraz natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Pieczarki pokroić w cienkie plastry. Dymkę obrać ze skóry i włożyć do rondla. Dodać do tego oczyszczone krewetki, oprószyć mieloną, ostrą papryką, po czym wszystko zalać bulionem warzywnym i zagotować. Do zagotowanych składników włożyć pokrojone pieczarki, wlać sos sojowy i gotować jeszcze przez 2 minuty, po czym doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać, dodać natkę pietruszki i ściągnąć z ognia.
Komentarze (0)