Zupa krewetkowa z makaronem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3241
Składniki:
- 8 mrożonych krewetek
- 30 g grubego makaronu
- 5 dag zielonej fasolki szparagowej
- 4 suszone pomidory
- 2 marchewki
- 0,5 l wywaru warzywnego z kostki
- sól
- pieprz
- maggi
Opis przygotowania:
Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić na kawałki. Warzywa umyć. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek i pokroić na kawałki. Wszystkie warzywa i pokrojone krewetki zalać wywarem warzywnym, dodać kilka kropel maggi i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Następnie doprawić pieprzem i solą do smaku, ściągnąć z ognia i trzymać w ciepłym. Makaron zalać lekko osoloną wodą, ugotować, odcedzić, wyłożyć na talerz i zalać gotowaną zupą.
Komentarze (0)