Zupa krewetkowa z makaronem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2268
Zupa krewetkowa z makaronem
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 8 mrożonych krewetek
  • 30 g grubego makaronu
  • 5 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 4 suszone pomidory
  • 2 marchewki
  • 0,5 l wywaru warzywnego z kostki
  • sól
  • pieprz
  • maggi

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić na kawałki. Warzywa umyć. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek i pokroić na kawałki. Wszystkie warzywa i pokrojone krewetki zalać wywarem warzywnym, dodać kilka kropel maggi i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Następnie doprawić pieprzem i solą do smaku, ściągnąć z ognia i trzymać w ciepłym. Makaron zalać lekko osoloną wodą, ugotować, odcedzić, wyłożyć na talerz i zalać gotowaną zupą.

0 komenatrzy

Podobne przepisy