Krewetkowa przystawka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2080
Składniki:
- Składniki na 4 porcje:
- • 600 g obranych krewetek
- • 1 cukinia
- • 1 główka cykorii sałatkowej
- • 1 ząbek czosnku
- • 4 łyżki orzeszków pini
- • 4 łyżki rodzynek
- • Glassa Gastronomica Ponti na bazie octu balsamicznego z Modeny
- • płatki chilli (opcjonalnie)
- • natka pietruszki (opcjonalnie)
- • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- • sól i pieprz do smaku
Opis przygotowania:
Sposób przygotowania:
Namocz rodzynki w zimnej wodzie. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i dodaj do niego krewetki. Dopraw je pieprzem i solą, a na koniec pokrop Glassą z octem balsamicznym z Modeny. Zdejmij patelnię z ognia i przestudź jej zawartość. Oddziel 12 zewnętrznych, większych liści cykorii, a resztę posiekaj i wrzuć do miski. Następnie dorzuć do niej pokrojoną w cienkie paski cukinię, orzeszki pini, odcedzone rodzynki i krewetki. Całość pokrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Sałatkę podawaj na większych liściach cykorii i serwuj gościom.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Namocz rodzynki w zimnej wodzie. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i dodaj do niego krewetki. Dopraw je pieprzem i solą, a na koniec pokrop Glassą z octem balsamicznym z Modeny. Zdejmij patelnię z ognia i przestudź jej zawartość. Oddziel 12 zewnętrznych, większych liści cykorii, a resztę posiekaj i wrzuć do miski. Następnie dorzuć do niej pokrojoną w cienkie paski cukinię, orzeszki pini, odcedzone rodzynki i krewetki. Całość pokrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Sałatkę podawaj na większych liściach cykorii i serwuj gościom.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Komentarze (0)