Sałatka czosnkowa z czerwoną fasolą.
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2095
Składniki:
- podwójny filet z kurczaka
- brokuł
- puszka czerwonej fasoli
- 27 dag sera feta
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- kilka ząbków czosnku
- zioła prowansalskie
- przyprawa do gyrosa
- olej
Opis przygotowania:
1.Fileta myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Posypujemy z obu stron przyprawą do gyrosa.Smażymy na oleju.Dodajemy 2-3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Odstawiamy do wystygnięcia.
2.Brokuł dzielimy na różyczki.Gotujemy w osolonej wodzie,osączamy i studzimy.Fasolę osączamy z zalew.Fetę kroimy w kostkę.
3.Sos:majonez mieszamy ze śmietaną,ziołami i kilkoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
4.W salaterce układamy warstwami:mięso,fasolę i fetę.Na wierzch wkładamy brokuł.Sałatkę polewamy sosem.Przed podaniem można ją delikatnie wymieszać
2.Brokuł dzielimy na różyczki.Gotujemy w osolonej wodzie,osączamy i studzimy.Fasolę osączamy z zalew.Fetę kroimy w kostkę.
3.Sos:majonez mieszamy ze śmietaną,ziołami i kilkoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
4.W salaterce układamy warstwami:mięso,fasolę i fetę.Na wierzch wkładamy brokuł.Sałatkę polewamy sosem.Przed podaniem można ją delikatnie wymieszać
Komentarze (0)