Zapiekanka chlebowo-czosnkowa z porem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1399
Składniki:
- 3 ząbki czosnku
- 2 szklanki mleka 2%
- 1 duży por
- 1 łyżeczka suszonej kolendry
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- sól
- 0,5 bochenka chleba pszennego
Opis przygotowania:
Por umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Czosnek obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Chleb połamać na bardzo drobne kawałeczki i przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Następnie dodać do tego pokrojony wcześniej czosnek i por. Całość posypać suszoną kolendrą, mielonym kminkiem, po czym zalać mlekiem i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec do chwili, aż chleb zacznie się rumienić. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i podawać do spożycia.
Komentarze (0)