Zrazy z kurczaka z szynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2319
Składniki:
- 8 piersi z kurczaka
- 8 plastrów szynki parmeńskiej
- 4 łyżki musztardy rosyjskiej
- 4 łyżki oleju
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 2 korniszony
- 1,5 łyżeczki przypraw do kurczaka
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew z cebulą obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Plastry szynki parmeńskiej wysmarować musztardą rosyjską i wyłożyć na stolnicę. Korniszony pokroić w słomkę. Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem, oprószyć je przyprawą do drobiu, pieprzem oraz solą i położyć je na wysmarowaną musztardą szynkę. Następnie na to nałożyć wszystkie pokrojone wcześniej warzywa i korniszony. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami, przełożyć na mocno rozgrzany olej na patelni i smażyć do miękkości mięsa z kurczaka na średnim ogniu. Wtedy ściągnąć z ognia, przełożyć na tackę i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)