Zrazy z kurczaka z szynką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2301
Zrazy z kurczaka z szynką
fot. Sebastian Mary / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 8 piersi z kurczaka
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 4 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 korniszony
  • 1,5 łyżeczki przypraw do kurczaka
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew z cebulą obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Plastry szynki parmeńskiej wysmarować musztardą rosyjską i wyłożyć na stolnicę. Korniszony pokroić w słomkę. Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem, oprószyć je przyprawą do drobiu, pieprzem oraz solą i położyć je na wysmarowaną musztardą szynkę. Następnie na to nałożyć wszystkie pokrojone wcześniej warzywa i korniszony. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami, przełożyć na mocno rozgrzany olej na patelni i smażyć do miękkości mięsa z kurczaka na średnim ogniu. Wtedy ściągnąć z ognia, przełożyć na tackę i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów