Tacos Kukurydziane

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 6343
Tacos Kukurydziane

Składniki:

  • 12 chrupiących miseczek kukurydzianych
  • 200 g mielonego mięsa wołowego
  • 3-4 duże liście sałaty
  • 2 pomidory
  • kwaśna śmietana
  • ser tarty, żółty
  • oliwki
  • cebula

Opis przygotowania:

Mięso przypiec na patelni, a następnie odlać nadmiar tłuszczu. Dodać Sos Taco, posypać pikantną mieszanką Taco oraz dolać 100 ml wody, całość gotować około 8 minut. W czasie gdy mięso się smaży, my rozgrzewamy kukurydziane miseczki Taco w piekarniku w temperaturze 180 stopni, Gorące miseczki napełniać mieszanką powstałą z mięsa, sałatą, pomidorami pokrojonymi w kostkę, cebulę, plasterki oliwek, kwaśną śmietanę, całość posypać żółtym serem . Smacznego

Autor: olma

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów