Tacos Kukurydziane
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 6343
Składniki:
- 12 chrupiących miseczek kukurydzianych
- 200 g mielonego mięsa wołowego
- 3-4 duże liście sałaty
- 2 pomidory
- kwaśna śmietana
- ser tarty, żółty
- oliwki
- cebula
Opis przygotowania:
Mięso przypiec na patelni, a następnie odlać nadmiar tłuszczu. Dodać Sos Taco, posypać pikantną mieszanką Taco oraz dolać 100 ml wody, całość gotować około 8 minut. W czasie gdy mięso się smaży, my rozgrzewamy kukurydziane miseczki Taco w piekarniku w temperaturze 180 stopni, Gorące miseczki napełniać mieszanką powstałą z mięsa, sałatą, pomidorami pokrojonymi w kostkę, cebulę, plasterki oliwek, kwaśną śmietanę, całość posypać żółtym serem . Smacznego
Komentarze (0)