Zrazy wołowe na pomidorach z makaronem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2416

Składniki:

  • 400 dag rostbefu wołowego
  • sól
  • pieprz mielony
  • 60 g wędzonej słoniny
  • 4 pomidory
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka keczupu
  • 20 g mąki
  • wywar mięsny
  • 400 g makaronu
  • zielona natka pietruszki

Opis przygotowania:

Mięso pokrój w plastry, lekko pobij tłuczkiem, natnij brzegi, oprósz solą i pieprzem. Wędzoną słoninę pokrój drobno, stop i obrumień na niej plastry mięsa z obu stron. Wyjmij mięso, włóż na tłuszcz pokrojone pomidory, przecier pomidorowy i keczup, posól, oprósz mąką, podlej wywarem mięsnym i uduś do miękkości. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, jeszcze gorący wymieszaj z duszonymi pomidorami. Na wierzchu ułóż zrazy i wszystko posyp drobno posiekaną natką pietruszki. Można także posypać serem ementalskim.

Autor: gargamel

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów