Pieczarki faszerowane kaczka i serem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2662
Składniki:
- 6 dużych pieczarek
- 4 łyżki oleju
- 2 piersi z kaczki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki koziego sera twarogowego
- 2 łyżki płatków migdałów
- 1 cebula
- 1 łyżeczka przypraw do drobiu
- 0,5 łyżeczki suszonej kolendry
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki umyć, oczyścić, odciąć trzonki i pozostawić jedynie całe kapelusze. Odcięte trzonki pokroić w cienkie krążki. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Do smażonych składników dodać pokrojone piersi z kaczki, pokrojone trzonki grzybów, płatki migdałowe, po czym składniki doprawić przyprawą do drobiu, pieprzem, solą, mieloną kolendrą i smażyć na średnim ogniu do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, dodać do tego pokruszony ser twarogowy. Całość dokładnie wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i napełnić kapelusze pieczarek. Napełnione pieczarki wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 350 stopni i piec przez 15 minut.
Komentarze (0)