Pieczarki faszerowane kaczka i serem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2435
Pieczarki faszerowane kaczka i serem
fot. cayobo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 6 dużych pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • 2 piersi z kaczki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koziego sera twarogowego
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka przypraw do drobiu
  • 0,5 łyżeczki suszonej kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pieczarki umyć, oczyścić, odciąć trzonki i pozostawić jedynie całe kapelusze. Odcięte trzonki pokroić w cienkie krążki. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Do smażonych składników dodać pokrojone piersi z kaczki, pokrojone trzonki grzybów, płatki migdałowe, po czym składniki doprawić przyprawą do drobiu, pieprzem, solą, mieloną kolendrą i smażyć na średnim ogniu do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, dodać do tego pokruszony ser twarogowy. Całość dokładnie wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i napełnić kapelusze pieczarek. Napełnione pieczarki wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 350 stopni i piec przez 15 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów