Roladki wołowe z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1768
Składniki:
- 800 g polędwicy wołowej
- 100 ml octu balsamicznego
- 4 pomidory cherry
- 4 łyżki oleju
- 2 zielone ogórki gruntowe
- 2 marchewki
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- 2 cebule
- 1 łyżeczka przyprawy do wołowiny
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na połowy. Ogórki pokroić w ćwiartki. Marchew obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Paprykę czerwoną i żółtą pozbawić nasion i pokroić w słomkę. Polędwicę wołową pokroić na porcje i rozbić je tłuczkiem. Rozbite mięso oprószyć szczyptą soli, pieprzu i przyprawą do wołowiny. Na przygotowane mięso nałożyć pokrojoną wcześniej paprykę, marchew, cebulę i całość zawinąć w rulony. Wszystko spiąć małymi wykałaczkami i smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu do miękkości mięsa. Po usmażeniu ściągnąć z patelni, wyłożyć na talerz, po czym dodać do tego pokrojone pomidory, ogórki i podawać do spożycia z octem balsamicznym.
Komentarze (0)