Roladki wołowe z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1519
Roladki wołowe z warzywami
fot. Arzamasova / elements.envato.com

Składniki:

  • 800 g polędwicy wołowej
  • 100 ml octu balsamicznego
  • 4 pomidory cherry
  • 4 łyżki oleju
  • 2 zielone ogórki gruntowe
  • 2 marchewki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka przyprawy do wołowiny
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na połowy. Ogórki pokroić w ćwiartki. Marchew obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Paprykę czerwoną i żółtą pozbawić nasion i pokroić w słomkę. Polędwicę wołową pokroić na porcje i rozbić je tłuczkiem. Rozbite mięso oprószyć szczyptą soli, pieprzu i przyprawą do wołowiny. Na przygotowane mięso nałożyć pokrojoną wcześniej paprykę, marchew, cebulę i całość zawinąć w rulony. Wszystko spiąć małymi wykałaczkami i smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu do miękkości mięsa. Po usmażeniu ściągnąć z patelni, wyłożyć na talerz, po czym dodać do tego pokrojone pomidory, ogórki i podawać do spożycia z octem balsamicznym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów