Szaszłyki wołowe z awokado i mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1976
Składniki:
- 300 g karkówki wołowej bez kości
- 100 ml słodko-kwaśnego sosu z ananasem
- 2 awokado
- 2 mango
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 0,5 łyżeczki suszonych płatków chili
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso oraz owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Sos słodko-kwaśny przełożyć do miski. Mięso pokroić na małe kawałki, oprószyć je szczypta soli oraz pieprzu i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni. Usmażone ściągnąć z ognia, wymieszać w sosie słodko-kwaśnym w misce i pozostawić na 20 minut. Następnie mango oraz awokado obrać ze skory, usunąć pestki, a miąższ pokroić na małe kawałki. Pokrojone owoce oraz mięso osączone z nadmiaru sosu ponabijać na patyczki szaszłykowe, przełożyć na talerz i posypać suszonymi płatkami chili.
Komentarze (0)