Szaszłyki wołowe z awokado i mango

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1772
Szaszłyki wołowe z awokado i mango
fot. Janet Hudson / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g karkówki wołowej bez kości
  • 100 ml słodko-kwaśnego sosu z ananasem
  • 2 awokado
  • 2 mango
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 0,5 łyżeczki suszonych płatków chili
  • sol
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso oraz owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Sos słodko-kwaśny przełożyć do miski. Mięso pokroić na małe kawałki, oprószyć je szczypta soli oraz pieprzu i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni. Usmażone ściągnąć z ognia, wymieszać w sosie słodko-kwaśnym w misce i pozostawić na 20 minut. Następnie mango oraz awokado obrać ze skory, usunąć pestki, a miąższ pokroić na małe kawałki. Pokrojone owoce oraz mięso osączone z nadmiaru sosu ponabijać na patyczki szaszłykowe, przełożyć na talerz i posypać suszonymi płatkami chili.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów