Złote jajka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1815
Składniki:
- 4 żółtka jaj
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 1 łyżka oleju
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- Ciasto:
- 1 szklanka mleka 2%
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka cukru
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Przygotować ciasto: mąkę przesypać do rondla, wlać do niej mleko, wsypać cukier, mielony cynamon oraz sól, rozmieszać trzepaczką i wstawić na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i ponownie wymieszać. Następnie żółtka jaj wyłożyć na rozgrzany olej na patelni i smażyć do czasu, aż się zetną. Wtedy zalać je wymieszanymi wcześniej składnikami, posypać wiórkami kokosowymi i smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia i przełożyć na łyżki do przekąsek.
Komentarze (0)