Papryka zapiekana z kiełbasą, serem i jajkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 98
Papryka zapiekana z kiełbasą, serem i jajkami
fot. rezkrr (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g kiełbasy śląskiej
  • 200 g startego sera Gouda
  • 4 jajka
  • 4 czerwone słodkie papryki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • pęczek zielonego koperku
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Paprykę, zielony koperek oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Paprykę przekroić na połowy i wydrążyć z niej środki. Zielony koperek i natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Kiełbasę śląską pokroić w dużą kostkę i wyłożyć ją na pokrojone papryki. Jajka wbić do kubka, wsypać do nich starty ser, szczyptę soli oraz pieprzu, dokładnie rozmieszać widelcem i polać tym paprykę z kiełbasą. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości papryki. Wszystko wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i posypać pokrojonym wcześniej koperkiem oraz natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów