Ziemniaki zapiekane z serem i fasolką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2595
Składniki:
- 40 g sera brie
- 30 g fasolki szparagowej
- 20 g wędzonego boczku w plastrach
- 4 duże ziemniaki
- 4 marchewki
- 1 puszka miniaturowej kukurydzy
- sól
- pieprz
- kilka listków bazylii
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać ze skóry i pokroić w plastry. Ser brie także pokroić w plastry (grube). Pokrojone ziemniaki oprószyć solą i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na ziemniaki położyć plastry boczku, sera, oprószyć pieprzem i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni na złoty kolor. Następnie wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Fasolkę szparagową oraz marchew umyć, następnie pokroić na kawałki, zaleć lekko osoloną wodą, ugotować do miękkości, potem odcedzić i przełożyć na talerz. Dodać do tego osączona z zalewy miniaturową kukurydzę i całość udekorować bazylią.
Komentarze (0)