Makaron z jajkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5358
Składniki:
- 200 g makaronu (najlepiej cieniutki nitki)
- 4 jajka
- 2 kiełbasy
- przyprawy (pieprz, sól, papryka słodka - wszystko według uznania)
- oliwa z oliwek
- 1 szczypiorek
Opis przygotowania:
Kiełbasę kroimy w kostkę, przyprawiamy, dodajemy łyżeczkę lub 2 oliwy z oliwek i zostawiamy na 30 min. Gotujemy makaron (na pół-twardo). Drobno kroimy szczypiorek. Po upływie 30 min smażymy kiełbasę, gdy jest już prawie gotowa dodajmy makaron (ciągle mieszając - trzeba uważać aby za bardzo nie pognieść makaronu, ponieważ wyjdzie z tego papka). Gdy makaron zaczyna się przypiekać dodajemy jajka i zwiększamy ogień tak, aby jajka się szybko ścięły. Na koniec solimy i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.
Komentarze (1)
Smakowało. Łatwe, szybkie i dobre danie.