Ziemniaki z octem z grilla
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1946
Składniki:
- 2 szklanki octu 10%
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1,5 łyżeczki grubej soli
- 1 kg ziemniaków fingerling
- natka zielonej pietruszki do posypania potrawy
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, po czym osączyć je z nadmiaru wody, pokroić w podłużne plastry i przełożyć do rondla. Następnie zalać je octem i gotować przez 5 minut na średnim ogniu. Po tym czasie ziemniaki odcedzić, oprószyć solą oraz pieprzem, zalać oliwą z oliwek i wyłożyć na ruszt rozpalonego grilla. Ziemniaki grillować do miękkości, następnie przełożyć na talerz i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)