Sałatka z octem figowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 931
Składniki:
- 250 g szynki parmeńskiej
- 250 g sera koziego
- 200 g świeżego szpinaku
- 2 chlebki pita
- 2 łyżki octu figowego
- 1 czerwona sałata
- sól
Opis przygotowania:
Sałatę czerwoną oraz szpinak umyć, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Chlebki pita połamać na drobne kawałeczki i dodać do warzyw na talerzu. Następnie szynkę parmeńską pokroić w drobną kostkę, a ser kozi pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, skropić octem figowym i dobrze wymieszać.
Komentarze (0)