Tuńczyk z kapustą, octem i musztardą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1651
Składniki:
- 300 g tuńczyka z zalewie własnej
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 2 czerwone papryczki chili do dekoracji
- 1 łyżka octu sherry
- 1 kapusta chińska
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Tuńczyka osączyć z zalewy i pokroić na małe kawałki. Musztardę Dijon przełożyć do miski, wlać do niej ocet sherry i roztrzepać widelcem. Kapustę chińską pokroić na kawałki, dodać do roztrzepanych składników, potem oprószyć ją szczyptą soli, pieprzu białego i dokładnie wymieszać. Do wymieszanych składników dodać pokrojonego wcześniej tuńczyka, po czym wszystko ponownie dokładnie wymieszać, przełożyć na talerz i udekorować czerwoną papryczką chili.
Komentarze (0)