Pieczarki z grilla z warzywami i sezamem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 552
Pieczarki z grilla z warzywami i sezamem
fot. Timolina (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g małych pieczarek
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 brokuły
  • 2 czerwone rzodkwie
  • 2 łyżeczki sezamu
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • pieprz biały mielony
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Brokuły podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu brokuły odcedzić i przełożyć do miski. Ogórki pokroić w cienkie plastry i dodać do brokułów w misce. Rzodkiew czerwoną obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do warzyw w misce. Pieczarki obrać z błony, pokroić je w cienkie plastry, skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą, białym pieprzem i grillować je na rozpalonym ruszcie przez 2,5 minuty z każdej strony. Po tym czasie ściągnąć je z grilla i dodać do całości. Wszystko posypać sezamem i posiekaną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów