Ziemniaki z majonezem i ogórkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2504
Składniki:
- 4 duże ziemniaki
- 2 łyżki majonezu
- 1 korniszon
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Ziemniaki umyć, przełożyć do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować w mundurkach do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skóry i pokroić w drobną kostkę do miski. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i dodać do pokrojonych ziemniaków. Wsypać do tego suszony rozmaryn i doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu. Następnie dodać do tego majonez, dobrze rozgnieść i rozmieszać widelcem. Dodać pokrojonego w cienkie krążki korniszona. Całość dobrze wymieszać i podawać do spożycia.
Komentarze (0)