Ziemniaki z majonezem i ogórkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2504
Ziemniaki z majonezem i ogórkiem
fot. Carodean Road Designs / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 korniszon
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Ziemniaki umyć, przełożyć do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować w mundurkach do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać je ze skóry i pokroić w drobną kostkę do miski. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i dodać do pokrojonych ziemniaków. Wsypać do tego suszony rozmaryn i doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu. Następnie dodać do tego majonez, dobrze rozgnieść i rozmieszać widelcem. Dodać pokrojonego w cienkie krążki korniszona. Całość dobrze wymieszać i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów