Marynowane chili z ogórkiem i majonezem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1688
Składniki:
- 400 g majonezu
- 2 czerwone papryczki chili
- 1,5 łyżki octu ryżowego
- 1 ogórek zielony
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki soli
- kilka kropel Maggi
- natka zielonej kolendry
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miski i zalać octem ryżowym. Składniki w misce marynować przez 15 minut, potem przecedzić na sicie. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do naczynia i dodać do niego osączoną wcześniej papryczkę. Natkę kolendry posiekać drobno i dodać do składników w misce. Całość zasypać cukrem, szczyptą soli, wymieszać i zalać majonezem. Gotową potrawę skropić Maggi, oliwą z oliwek i podawać do kanapek z wędliną.
Komentarze (0)