Jajka faszerowane majonezem, musztardą i ogórkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3685
Jajka faszerowane majonezem, musztardą i ogórkiem
fot. www.WorthTheWhisk.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki chili
  • 0,5 łyżeczki tartego chrzanu
  • sól
  • pieprz ziołowy

Opis przygotowania:

Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Następnie odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki, wydrążyć żółtka i przełożyć je do miski. Do żółtek dodać majonez, musztardę, sos Worcestershire i tarty chrzan, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu ziołowego, papryką chili i dokładnie wymieszać. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę i dodać do składników w misce. Całość ponowni wymieszać i napełnić tym białka jaj. Wszystko przełożyć na talerz i udekorować gałązkami świeżego rozmarynu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów