Jajka faszerowane majonezem, musztardą i ogórkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3685
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 kiszone ogórki
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki chili
- 0,5 łyżeczki tartego chrzanu
- sól
- pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Następnie odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki, wydrążyć żółtka i przełożyć je do miski. Do żółtek dodać majonez, musztardę, sos Worcestershire i tarty chrzan, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu ziołowego, papryką chili i dokładnie wymieszać. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę i dodać do składników w misce. Całość ponowni wymieszać i napełnić tym białka jaj. Wszystko przełożyć na talerz i udekorować gałązkami świeżego rozmarynu.
Komentarze (0)