Piersi z kurczaka z tortillą, ogórkiem i sosem pomidorowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3509
Piersi z kurczaka z tortillą, ogórkiem i sosem pomidorowym
fot. dainee / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 tortille
  • 2 zielone ogórki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 15 dag sera żółtego
  • 1 czerwona cebula
  • 1 mała puszka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Piersi kurczaka umyć, osączyć z wody, oprószyć pieprzem oraz solą, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanych 2 łyżkach oleju. Tortille połamać na drobne kawałki, dodać do zrumienionego mięsa, podsmażyć przez 2 minuty i przełożyć na talerz. Czosnek obrać, pokroić drobno, zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju, po czym dodać do niego przecier pomidorowy, podgrzać przez 3 minuty i przełożyć na mięso z tortillą. Ogórki obrać ze skóry, poszatkować na tarce jarzynowej, dodać do nich pokrojoną w kostkę czerwona cebulę, doprawić pieprzem oraz solą i dodać do całości. Wszystko polać śmietaną i posypać drobno pokrojonym serem żółtym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów