Piersi z kurczaka z tortillą, ogórkiem i sosem pomidorowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3509
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 tortille
- 2 zielone ogórki
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- 15 dag sera żółtego
- 1 czerwona cebula
- 1 mała puszka przecieru pomidorowego
- 1 łyżka śmietany
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Piersi kurczaka umyć, osączyć z wody, oprószyć pieprzem oraz solą, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanych 2 łyżkach oleju. Tortille połamać na drobne kawałki, dodać do zrumienionego mięsa, podsmażyć przez 2 minuty i przełożyć na talerz. Czosnek obrać, pokroić drobno, zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju, po czym dodać do niego przecier pomidorowy, podgrzać przez 3 minuty i przełożyć na mięso z tortillą. Ogórki obrać ze skóry, poszatkować na tarce jarzynowej, dodać do nich pokrojoną w kostkę czerwona cebulę, doprawić pieprzem oraz solą i dodać do całości. Wszystko polać śmietaną i posypać drobno pokrojonym serem żółtym.
Komentarze (0)