Ziemniaki z łososiem i ogórkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1665
Składniki:
- 300 g filetów z wędzonego łososia
- 4 ogórki korniszony
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 0,5 kg ziemniaków
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ogórki korniszony pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w plastry i dodać do ogórków. Łososia wędzonego pokroić w plastry i dodać do składników. Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, potem osuszyć ręcznikiem i upiec do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i dodać do potrawy. Wszystko oprószyć szczyptą soli, pieprzu, posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki i polać sokiem z cytryny.
Komentarze (0)