Ziemniaki z łososiem i ogórkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1665
Ziemniaki z łososiem i ogórkiem
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów z wędzonego łososia
  • 4 ogórki korniszony
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 0,5 kg ziemniaków
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ogórki korniszony pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w plastry i dodać do ogórków. Łososia wędzonego pokroić w plastry i dodać do składników. Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, potem osuszyć ręcznikiem i upiec do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i dodać do potrawy. Wszystko oprószyć szczyptą soli, pieprzu, posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki i polać sokiem z cytryny.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów