Ziemniaki z botwiną i brzoskwinią

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2391
Ziemniaki  z botwiną i brzoskwinią
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g brzoskwiń w zalewie
  • 4 ziemniaki
  • 1 pęczek botwiny
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Botwinę oraz ziemniaki umyć. Następnie ziemniaki zalać 1 l wody, ugotować w mundurkach do miękkości, odcedzić i przekroić na połowy. Potem lekko wydrążyć środki, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i przełożyć na talerz. Botwinę zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić na kawałki. Do botwiny dodać osączone z zalewy i pokrojone na kawałki brzoskwinie, wlać 1 łyżkę zalewy, wymieszać i dodać do ziemniaków.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów