Ziemniaki z botwiną i brzoskwinią
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2391
Składniki:
- 400 g brzoskwiń w zalewie
- 4 ziemniaki
- 1 pęczek botwiny
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Botwinę oraz ziemniaki umyć. Następnie ziemniaki zalać 1 l wody, ugotować w mundurkach do miękkości, odcedzić i przekroić na połowy. Potem lekko wydrążyć środki, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i przełożyć na talerz. Botwinę zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić na kawałki. Do botwiny dodać osączone z zalewy i pokrojone na kawałki brzoskwinie, wlać 1 łyżkę zalewy, wymieszać i dodać do ziemniaków.
Komentarze (0)