Tostada
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4954
Składniki:
- 400 g czerwonej fasoli w zalewie
- 400 g kukurydzy w zalewie
- 10 g białego sera twarogowego
- 6 placków tortilli
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 0,5 łyżeczki ostrej, mielonej papryki
- 0,5 szklanki letniej wody
- natka kolendry
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pomidory oraz kolendrę umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Fasolę oraz kukurydzę osączyć z zalewy i wymieszać ze sobą. Cebulę obrać, pokroić drobno i dodać do wymieszanych składników wraz z mieloną papryką, solą oraz pieprzem. Wymieszane składniki zmiksować w blenderze. Placki tortilli namoczyć letnią woda, przełożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu i podgrzewać z obu stron przez 30 sekund. Następnie wyłożyć na nie zmiksowane składniki, dokładnie rozsmarować każdy z placków i nałożyć jeden na drugi. Wierzch posypać pokruszonym drobno białym serem, pokrojonymi pomidorami i przyozdobić natką kolendry.
Komentarze (0)