Ziemniaki pieczone ze szparagami, serem i rukolą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2459
Składniki:
- 4 ziemniaki
- 2 plastry sera żółtego
- 2 zielone szparagi
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pęczek rukoli
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę wyłożyć na talerz. Szparagi zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić na kawałki i dodać do rukoli. Ziemniaki pokroić na ćwiartki, zalać oliwą z oliwek, oprószyć pieprzem oraz solą i upiec do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temp. 220 stopni. Pod koniec pieczenia dodać do tego plastry żółtego sera i kiedy ser całkowicie się roztopi, wyciągnąć z piekarnika i dodać do pozostałych składników.
Komentarze (0)