Musli z soczewicą, owocami i jogurtem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2684
Składniki:
- 300 g czerwonej soczewicy
- 300 g musli z bakaliami
- 200 ml jogurtu greckiego
- 1 szklanka jagód
- 1 szklanka malin
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- sól
Opis przygotowania:
Owoce umyć i osączyć z wody. Soczewicę zalać 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 40 minut. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła, odcedzić i przesypać do miski. Następnie zasypać ją malinami. Musli przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, oprószyć je mielonym cynamonem oraz szczyptą soli, wymieszać i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i dodać do składników w misce. Całość polać jogurtem greckim i posypać jagodami.
Komentarze (0)