Ziemniaki pieczone z serem, boczkiem i koperkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2326
Składniki:
- 15 g wędzonego boczku
- 15 g tartego sera cheddar
- 2 duże ziemniaki
- zielony koperek
- sól
Opis przygotowania:
Koperek zielony umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć, po czyn wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni i piec do miękkości. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i obrać jedynie z górnej skórki. Obrane posypać zielonym koperkiem, oprószyć szczyptą soli i posypać tartym serem cheddar. Następnie boczek pokroić na drobne kawałeczki i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumieniony dodać do całości, po czym wszystko ponownie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec do czasu, aż ser całkowicie się roztopi.
Komentarze (0)