Ziemniaki pieczone z serem i jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2014
Składniki:
- 4 ziemniaki
- 4 plastry sera cheddar
- 2 jajka
- natka zielonego koperku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżąca wodą i osączyć z jej nadmiaru. Następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopniu i piec do miękkości. Upieczone wyciągnąć i odciąć w nich górną część. Jajka zalać wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki i przełożyć w miejsca odciętych ziemniaków. Całość posypać pokrojonym drobno koperkiem, oprószyć pieprzem oraz solą i nakryć plastrem sera cheddar. Wszystko wstawić ponownie do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec do czasu całkowitego rozpuszczenia się sera. Gotowe wyciągnąć i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)