Ziemniaki pieczone z serem i szynką
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2500
Składniki:
- 4 żółte papryczki chili
- 4 liście czerwonej sałaty
- 2 ziemniaki
- 2 plastry szynki
- 2 plastry żółtego sera
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 szklanka wody
- 1 łyżka łuskanego słonecznika
- 0,5 łyżeczki cukru
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Liście sałaty wyłożyć na talerz. Paprykę chili zalać 1 szklanką wody z octem balsamicznym oraz cukrem i zagotować. Następnie odcedzić i dodać do sałaty. Ziemniaki przekroić na połowy, posolić i piec do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni. Upieczone wyciągnąć i nałożyć na nie plastry szynki oraz sera żółtego. Całość posypać łuskanym słonecznikiem.
Komentarze (0)