Pico de Gallo
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2494
Składniki:
- 3 pomidory
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 2 czerwone papryki chili
- 1 cebula
- 1 biała rzodkiew
- 1 łyżka soku z limonki
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Rzodkiew i cebulę obrać ze skóry i pokroić wraz z pomidorami w kostkę. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Następnie pokrojone warzywa połączyć ze sobą w misce, po czym zalać octem jabłkowym, sokiem z limonki, oprószyć szczyptą soli i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki wstawić na 20 minut do lodówki, potem wyciągnąć i podawać do spożycia.
Komentarze (0)