Pico de Gallo

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2494
Pico de Gallo
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 3 pomidory
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 2 czerwone papryki chili
  • 1 cebula
  • 1 biała rzodkiew
  • 1 łyżka soku z limonki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Rzodkiew i cebulę obrać ze skóry i pokroić wraz z pomidorami w kostkę. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Następnie pokrojone warzywa połączyć ze sobą w misce, po czym zalać octem jabłkowym, sokiem z limonki, oprószyć szczyptą soli i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki wstawić na 20 minut do lodówki, potem wyciągnąć i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów