Ziemniaki pieczone w ziołach
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 973
Składniki:
- 6 dużych ziemniaków
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki suszonej natki kolendry
- 1,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- sól
- pieprz czarny (mielony)
Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie wysmarować je w całości oliwą z oliwek, posypać suszoną kolendrą, kminem rzymskim, mielonym pieprzem i solą. Całość przełożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C i piec do miękkości ziemniaków. Kiedy ziemniaki zmiękną, wyciągnąć je z piekarnika, wyłożyć na talerz i pokroić ostrym nożem w cienkie plastry.
Komentarze (0)