Żeberka z solonymi żółtkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1470
Żeberka z solonymi żółtkami
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 600 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 4 żółtka kacze
  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 czerwona papryka chili
  • 1 zielona papryka chili
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • sól morska
  • sól

Opis przygotowania:

Mięso oraz paprykę umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry. Żeberka podzielić na porcje, przełożyć do rondla, po czym zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli i ugotować do miękkości. Ugotowane żeberka wraz z bulionem przelać na talerz. Zagotować 3 szklanki wody w rondlu, na wrzątek wrzucić żółtka kacze i gotować do czasu, aż się zetną. Wtedy odcedzić je łyżką cedzakową, pokroić na drobne kawałki i dodać do całości. Wszystko oprószyć solą morską, granulowanym czosnkiem oraz pokrojoną papryką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów