Żeberka z solonymi żółtkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1470
Składniki:
- 600 ml bulionu warzywnego z kostki
- 4 żółtka kacze
- 1 kg żeberek wieprzowych
- 1 czerwona papryka chili
- 1 zielona papryka chili
- 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
- sól morska
- sól
Opis przygotowania:
Mięso oraz paprykę umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry. Żeberka podzielić na porcje, przełożyć do rondla, po czym zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli i ugotować do miękkości. Ugotowane żeberka wraz z bulionem przelać na talerz. Zagotować 3 szklanki wody w rondlu, na wrzątek wrzucić żółtka kacze i gotować do czasu, aż się zetną. Wtedy odcedzić je łyżką cedzakową, pokroić na drobne kawałki i dodać do całości. Wszystko oprószyć solą morską, granulowanym czosnkiem oraz pokrojoną papryką.
Komentarze (0)