Papryki zapiekane z owocami i sokiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 747
Składniki:
- 300 g zielonych winogron
- 250 ml soku jabłkowego
- 200 g śliwek węgierek
- 100 ml soku z granatu
- 6 słodkich pomarańczowych papryk
- 4 gruszki konferencje
- 4 jabłka
- 2 gałązki świeżej mięty
Opis przygotowania:
Paprykę, wszystkie owoce oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Paprykę przekroić w dolnej jej części i wydrążyć z niej nasiona. Jabłka oraz gruszki pozbawić nasion, a miąższ pokroić w drobną kostkę i przełożyć razem do miski. Śliwki pozbawić pestek, pokroić drobno i dodać do owoców w misce. Dodać do tego pokrojone drobno winogrona i świeżą miętę. Całość wymieszać i napełnić tym wydrążone wcześniej papryki.
Nadziane papryki przełożyć do brytfanny, polać sokiem jabłkowym oraz sokiem z granatu i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piec do miękkości papryki.
Nadziane papryki przełożyć do brytfanny, polać sokiem jabłkowym oraz sokiem z granatu i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piec do miękkości papryki.
Komentarze (0)