Papryki zapiekane z owocami i sokiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 671
Papryki zapiekane z owocami i sokiem
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 300 g zielonych winogron
  • 250 ml soku jabłkowego
  • 200 g śliwek węgierek
  • 100 ml soku z granatu
  • 6 słodkich pomarańczowych papryk
  • 4 gruszki konferencje
  • 4 jabłka
  • 2 gałązki świeżej mięty

Opis przygotowania:

Paprykę, wszystkie owoce oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Paprykę przekroić w dolnej jej części i wydrążyć z niej nasiona. Jabłka oraz gruszki pozbawić nasion, a miąższ pokroić w drobną kostkę i przełożyć razem do miski. Śliwki pozbawić pestek, pokroić drobno i dodać do owoców w misce. Dodać do tego pokrojone drobno winogrona i świeżą miętę. Całość wymieszać i napełnić tym wydrążone wcześniej papryki.

Nadziane papryki przełożyć do brytfanny, polać sokiem jabłkowym oraz sokiem z granatu i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piec do miękkości papryki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów