Żeberka w miodzie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6104
Składniki:
- 1 kg żeberek
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka musztardy
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Żeberka umyć, podzielić na porcje i osuszyć. Miód wymieszać ze szczyptą pieprzu, musztardą i octem winnym. Posmarować nim mięso. Posmarowane żeberka odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć a lodówki, lekko je odsączyć, ułożyć na aluminiowej tacce. Rozpalić grill, położyć tackę i grillować około 20 minut. Podczas grillowania przewracać mięso na drugą stronę i podlewać lekko wymieszanym miodem. Gotowe podajemy na gorąco ze schłodzonymi mocno napojami.
Komentarze (0)