Żeberka w miodzie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5843
Żeberka w miodzie
fot. izik / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Żeberka umyć, podzielić na porcje i osuszyć. Miód wymieszać ze szczyptą pieprzu, musztardą i octem winnym. Posmarować nim mięso. Posmarowane żeberka odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć a lodówki, lekko je odsączyć, ułożyć na aluminiowej tacce. Rozpalić grill, położyć tackę i grillować około 20 minut. Podczas grillowania przewracać mięso na drugą stronę i podlewać lekko wymieszanym miodem. Gotowe podajemy na gorąco ze schłodzonymi mocno napojami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów