Żeberka wieprzowe z marchewką i rzodkiewką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1229
Składniki:
- 600 g żeberek wieprzowych
- 200 g marchewki w zalewie
- 6 rzodkiewek
- 6 łyżek oleju
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Rzodkiewkę umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie krążki. Żeberka wieprzowe podzielić na porcje, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem, majerankiem i smażyć do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Po usmażeniu osączyć je z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz. Na mięso położyć pokrojoną wcześniej rzodkiewkę. Marchew osączyć z zalewy, pokroić ją w cienkie plastry i dodać do składników na talerzu. Gotową potrawę podawać z majonezem.
Komentarze (0)