Sałatka ogórkowa
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1945
Składniki:
- 4 zielone ogórki szklarniowe
- 2 pomidory
- 1 marchew
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżka tłuczonych pistacji
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić w bardzo cienkie plastry. Pomidory pokroić w plastry i wyłożyć na talerz. Ogórki obrać ze skóry nożem dekoracyjnym, po czym pokroić je w cienkie plastry i ułożyć warstwowo na talerzu. Dodać do tego pokrojoną wcześniej marchew, tworząc z niej "różę". Papryczkę chili posiekać drobno i dodać do składników. Następnie wszystko oprószyć szczyptą soli, polać sokiem z limonki i posypać tłuczonymi pistacjami
Komentarze (0)