Żeberka wieprzowe z boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3263
Składniki:
- 4 żeberka wieprzowe
- 4 plastry wędzonego boczku
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki słodkiego sosu chili
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Żeberka wieprzowe podzielić na porcje, oprószyć szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem i lekko je zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Potem ściągnąć je z ognia i obwinąć plastrami wędzonego boczku. Wszytko z powrotem przełożyć na patelnię z gorącym olejem, przykryć pokrywką i smażyć do miękkości mięsa. Kiedy składniki zmiękną, ściągnąć z je z ognia, przełożyć na talerz i polać sosem chili.
Komentarze (0)