Roladki wieprzowe ze szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4358
Składniki:
- 50 dag schabu środkowego
- paczka mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- żółtko
- olej
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Opis przygotowania:
Schab pociąć w cienkie plasterki, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Szpinak udusić na patelni, dodać obrany i przepuszczony przez praskę czosnek i żółtko. Wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Masą szpinakową posmarować plastry mięsa. Zwinąć je ciasno, obwiązać nicią i smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Roladki podawać z ryżem na sypko i świeżmi warzywami. Dobrze smakują posypane świeżymi ziołami, np. bazylią.
Komentarze (0)