Zapiekanka ze szparagami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2188
Zapiekanka ze szparagami
fot. jetalone / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 bułki bagietki
  • 2 plastry wędzonego boczku
  • 10 dag sera żółtego
  • 4 szparagi zielone
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Szparagi opłukać, ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. W bagietkach wyciąć środki, włożyć plastry boczku i szparagi. Ser pokroić w słomkę i położyć na szparagach. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i zapiec zapiekankę. Gotową wyciągnąć i posypać posiekana drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów