Sałatka ziemniaczana ze szparagami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1216
Składniki:
- 400 g zielonych szparagów
- 2 łyżki masła
- 1 kg młodych ziemniaków
- 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
- pęczek zielonego koperku
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Ziemniaki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować je do miękkości w mundurkach. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzić, pokroić na połowy i wyłożyć na talerz. Szparagi przełożyć je do kolejnego rondla, zalać je 1,5 lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu szparagi odcedzić i dodać do ziemniaków na talerzu. Masło stopić na rozgrzanej patelni, potem do niego mielone nasiona kolendry, szczyptę soli i dobrze wymieszać. Roztopionym masłem polać całość. Wszystko udekorować zielonym koperkiem.
Komentarze (0)