Sałatka ziemniaczana ze szparagami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 934
Sałatka ziemniaczana ze szparagami
fot. vanillaechoes (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g zielonych szparagów
  • 2 łyżki masła
  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
  • pęczek zielonego koperku
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Ziemniaki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować je do miękkości w mundurkach. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzić, pokroić na połowy i wyłożyć na talerz. Szparagi przełożyć je do kolejnego rondla, zalać je 1,5 lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu szparagi odcedzić i dodać do ziemniaków na talerzu. Masło stopić na rozgrzanej patelni, potem do niego mielone nasiona kolendry, szczyptę soli i dobrze wymieszać. Roztopionym masłem polać całość. Wszystko udekorować zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów