Zapiekanka z kurczaka i szparagów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2450
Składniki:
- 1 kurczak upieczony na rożnie
- 60 dag szparagów
- 2 łyżki topionego masła
- 2 jajka
- 1/2 szkl.śmietany
- 1/4 szkl. mleka
- sól do smaku
Opis przygotowania:
Mięso oddzielić od kości i pokroić na foremne kawałki.Szparagi obrać sparzyć wrzątkiem.Ułożyć w naczyniu do zapiekania.Polać stopionym masłem.Na szparagach ułożyć kawałki kurczaka.Żółtka roztrzepać ze śmietaną , mlekiem . dodać trochę soli.Białka ubić na sztywną pianę i dodać do żółtek.Wymieszać.Sosem polać mięso ze szparagami.Wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 min.
Komentarze (0)