Fasolka szparagowa z kurczakiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3311
Fasolka szparagowa z kurczakiem
fot. Timolina / elements.envato.com

Składniki:

  • 400 g zielonej fasolki szparagowej
  • 3 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sezamu
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Fasolkę zieloną oraz koperek umyć i osączyć z wody. Koperek zielony drobno posiekać. Fasolkę pozbawić końcówek, przełożyć ją do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Piersi z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone piersi z kurczaka, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż się zarumienią. Wtedy dodać do tego ugotowaną wcześniej fasolkę szparagową, zielony koperek i sezam. Całość dobrze wymieszać i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i podawać do spożycia na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów