Klopsy z fasolką szparagową

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 34
Klopsy z fasolką szparagową
fot. tycoon101 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżka masła
  • Na klopsy:
  • 600 g mięsa wieprzowego
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Fasolkę umyć, usunąć z niej końcówki, potem przełożyć ją do rondla, zalać lekko odsoloną wodą tak, aby nie wystawała i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić i wyłożyć na talerz. Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa w misce. Wbić do tego jajko, wsypać bułkę tartą, mielone nasiona kolendry, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu uformować z tego małe kulki ręcznie. Kulki wrzucić do gotującego się bulionu warzywnego w rondlu i gotować je przez 3 minuty. Po ugotowaniu wyciągnąć je łyżką cedzakową i dodać do fasolki na talerzu. Masło stopić na rozgrzanej patelni i polać nim całość. Wszystko posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy