Nachos z guacamole i pomidorami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2514
Nachos z guacamole i pomidorami
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g nachos tortilla chips
  • 4 pomidory lima
  • natka jarmużu
  • Na guacamole:
  • 2 awokado
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pomidory, awokado oraz natkę jarmużu umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na połówki, przełożyć na talerz i dodać do nich chipsy nachos. Połowę natki jarmużu pokroić drobno i przełożyć do miski, a drugą połowę pozostawić w całości do dekoracji potrawy.

Przygotować guacamole: awokado obrać ze skóry, przekroić, usunąć pestkę, a miąższ rozetrzeć widelcem na drobną masę. Roztartą masę dodać i do pokrojonego jarmużu wraz z obraną oraz pokrojoną w kostkę cebulą. Wszystko zalać sokiem z limonki, doprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na chipsy nachos.

Potrawę udekorować pozostałym jarmużem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów