Nachos z guacamole i pomidorami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2514
Składniki:
- 200 g nachos tortilla chips
- 4 pomidory lima
- natka jarmużu
- Na guacamole:
- 2 awokado
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pomidory, awokado oraz natkę jarmużu umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na połówki, przełożyć na talerz i dodać do nich chipsy nachos. Połowę natki jarmużu pokroić drobno i przełożyć do miski, a drugą połowę pozostawić w całości do dekoracji potrawy.
Przygotować guacamole: awokado obrać ze skóry, przekroić, usunąć pestkę, a miąższ rozetrzeć widelcem na drobną masę. Roztartą masę dodać i do pokrojonego jarmużu wraz z obraną oraz pokrojoną w kostkę cebulą. Wszystko zalać sokiem z limonki, doprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na chipsy nachos.
Potrawę udekorować pozostałym jarmużem.
Przygotować guacamole: awokado obrać ze skóry, przekroić, usunąć pestkę, a miąższ rozetrzeć widelcem na drobną masę. Roztartą masę dodać i do pokrojonego jarmużu wraz z obraną oraz pokrojoną w kostkę cebulą. Wszystko zalać sokiem z limonki, doprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na chipsy nachos.
Potrawę udekorować pozostałym jarmużem.
Komentarze (0)