Zapiekana fasolka szparagowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4573
Składniki:
- 250 g fasolki szparagowej
- 40 g żółtego sera
- 40 g masła
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 2 łyżki bułki tartej
- sól
Opis przygotowania:
Fasolkę oczyścić, pokroić na kawałki o długości 3 cm i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić wodę, wysmarować tłuszczem żaroodporny półmisek i ułożyć w nim fasolkę. Fasolkę posypać bułką tartą, startym żółtym serem, dodać pokrojone drobno masło i podlać śmietaną. Wszystko zapiec w piekarniku do 20 minut.
Komentarze (0)