Zapiekana fasolka szparagowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4334

Składniki:

  • 250 g fasolki szparagowej
  • 40 g żółtego sera
  • 40 g masła
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól

Opis przygotowania:

Fasolkę oczyścić, pokroić na kawałki o długości 3 cm i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić wodę, wysmarować tłuszczem żaroodporny półmisek i ułożyć w nim fasolkę. Fasolkę posypać bułką tartą, startym żółtym serem, dodać pokrojone drobno masło i podlać śmietaną. Wszystko zapiec w piekarniku do 20 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów